Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Децата от ДГ № 52 почетоха безсмъртието на Левски и Ботев

Публикувана на: 28/02/2017 в 03:44:11 AM


„Имаме една мъка и една болка - Терминал 2. Вижте какво правим с г-жа Мария Тодорова и Невяна Андонова, за да запазим децата си в България.“ – каза г-жа Соня Богданова – директор на ДГ № 52 „Илинденче“ в началото на празника на група „Бонбони“, организиран по случай годишнината от обесването на Васил Левски.

Официален гост сред публиката от родители, деца и учители беше и г-жа Галя Минчева - зам.-кмет на район „Илинден“, която с умиление гледаше програмата.

Децата, запознати вече с безсмъртното дело на Левски и Ботев, със запалено огънче на патриотизъм и преклонение в сърцата, изнесоха поредния спектакъл, просълзил тяхната публика.

Облечени с четнически униформи, малките илинденчета пресъздадоха култови сцени от живота на Левски и изпяха редица епически песни като: „Стани стани юнак балкански“, „Кажи ми горо, кажи на мене, защо Балкана тъй тежко стене“, „Вятър ечи, балкан стене“ и с „Българин да се наричам, първа радост е за мене“ завършиха тържеството, от което всички си тръгнаха с чувство на гордост и осъзнат национализъм.

Повече снимки можете да разгледате тук