Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Регионалното управление на образованието, София-град отвори врати за изкуството

Публикувана на: 13/02/2017 в 10:50:55 AM


По инициатива на г-жа Ваня Кастрева - началник на РУО, София-град и г-н Олег Михайлов - директор на 3-то СУ „Марин Дринов“ на 9 февруари 2017 г. в сградата на Регионалното управление бе експонирана изложба от настоящи и бивши възпитаници на училището под надслов „Делото на Апостола на свободата и освобождението на България от турско робство“.

Картините, интерпретиращи освободителните борби на българския народ и пресъздаващи един от най-светлите образи в българската история, продължават да се радват на интерес. След експонирането им в Мраморната зала на Руския културно-информационен център, в Историчекия музей на гр. Панагюрище и в Дома на културата в гр. Кюстендил, сега детските интерпретации на тази изключително трудна тема, зададена от художниците на 3-то училище, внасят нов дух в административната сграда.

В емоционално слово г-жа Ваня Кастрева благодари за създадената творческа атмосфера и пожела на 3 СУ „Марин Дринов“ отново да стане предпочитано училище за младите таланти в сферата на изобразителното изкуство, а г-н Олег Михайлов представи художниците, откриващи и развиващи бъдещите майстори-живописци в едно от най-старите софийски учебни заведения.

Организаторите бяха поздравени от зам.-кмета на Район „Илинден“ г-жа Галя Минчева, експертите от РУО, София-град и представители на районната администрация.