Илинден
| Последно обновяване на

Новини


3. СУ „Марин Дринов“ откри изложба „Аз и моето детско полицейско управление“

Публикувана на: 31/01/2017 в 04:43:54 PM


На 31 януари т.г. директорът на 3. СУ „Марин Дринов“ Олег Михайлов официално откри изложба на детски рисунки под мотото „Аз и моето детско полицейско управление“ – продукт на специален конкурс за рисунка по темата.

По време на събитието лично кметът на район „Илинден“ Иван Божилов връчи наградите на победителите в конкурса - на първо място: Никола Пашов от V клас, на второ място: Лучия Митева от V клас и на трето място: Ивана Славова от II клас. Всички участници в конкурса получиха грамоти, поощрения и поздравления лично от началника на 3 РУ на МВР комисар Калоян Милтенов.

Малките художници, взели участие в конкурса, са доброволци по проект „Детско полицейско управление“, който се реализира от 3 РУ на МВР в партньорство с училището с основни цели, свързани с ранна превенция на подрастващите, изграждане и утвърждаване на ценностно отношение у тях към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в сложни ситуации, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, стимулиране на прилежност и инициативност и не на последно място - повишаване на доверието към полицията.

В рамките на проекта невръстните полицаи от 3. СУ, под вещото ръководство на инспекторите Ваня Цонкова и Илияна Танева, както и на други техни колеги от 3. РПУ на МВР, са получили уникалната възможност да се докоснат до рисковата професия на полицая, да съпреживеят неговите тревоги и отговорности, да усвоят бойни техники и умения за борба с нередностите в обществото. Децата, събрали впечатления от първо лице и пресъздали ги творчески по един неподправен детски начин под формата на рисунки, стихотворения и лични дневници, ги представиха пред своите съученици, учители и гости на тържественото откриване на изложбата.

Сред официалните гости на събитието бяха Мария Тодорова и Галя Минчева – зам.-кметове на район „Илинден“, комисар Дойчин Дойчинов – зам.-началник на 3. РПУ на МВР и гл. инспектор Димитър Попов – началник на сектор „Противодействие на криминалните престъпления“, Ренгия Котева – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Анжела Лозанова – началник на отдел „Образование и култура“ и Атлаза Василева – гл. експерт „Образование“ в район „Илинден“, Трифон Павлов – секретар на НЧ „Еп. Йосип Щросмайер - 2009“ и председател на ГС „Еп. Йосип Щросмайер“ и други.

Повече снимки можете да разгледате тук