Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Детско шоу с Хайгашот Агасян в парк „Света Троица“ или Първи юни с продължение ...

Публикувана на: 10/06/2016 в 02:29:02 PM


„Защо трябва да честваш Рождения си ден само веднъж годишно? Защо най-балоненият и усмихнат празник – Денят на детето,  не може да продължи поне ... година?!“ - Всяко дете си задава тези въпроси и не може да проумее как възрастните се съгласяват с това.

Е, тази година Район „Илинден“ успя да направи празника на децата по-продължителен – още неотшумяла първоюнската еуфория в парк „Света Троица“ и отново изпълнихме въздуха с детски глъч и щастливи лица с „Песните на Хайго“ – детско шоу, което организира на 8 юни т.г.  на лятната сцена в парк „Св. Троица“  Музикална къща „Саламандър мюзик“, съвместно с районната администрация и с финансовата подкрепа на Дирекция „Култура“ при Столична община.

Веселият и занимателен спектакъл с участието  на Хайгашот Агасян - един от най-популярните автори и изпълнители на песни за деца и възрастни, чаровната водеща Джина Иванова – певица от вечната формация „Трамвай № 5“ и забавните аниматори от „Джули-Марули“ завихри малки и големи в игри и танци, накара ги да пеят „Бал на мишките“, „Крокодил“, „Планета на мечтите“ и други емблематични песнички от учебниците по музика, създадени и изпяти от любимия детски композитор. А той раздаде изцяло себе си, за да получи усмивки, които може би тайничко събира и така съхранява душата си млада.

Детският музикален спектакъл е част от Лятната културна програма, одобрена от ръководството на Район „Илинден“ за 2016 г., чиято цел е малките жители и гости на района цяло лято да трупат смях, радост, усещане за свобода, а големите да се връщат чрез музиката като с машина на времето в най-щастливото „синьо лято“ - детството.

Повече снимки от шоуто можете да разгледате тук