Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Район „Илинден" проведе турнир по футбол по случай Световния ден за борба с тютюнопушенето

Публикувана на: 01/06/2016 в 02:17:43 PM


„Спорт вместо тютюнопушене!“  бе девизът на състоялия се на 31 май т.г. на спортната площадка в кв. „Захарна фабрика“ ученически  футболен турнир, организиран  от отдел „Образование, култура и спорт“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при район „Илинден“.

Турнирът отбелязва Световния ден за борба с тютюнопушенето и е в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2018 г.

Във футболната  надпревара се включиха отбори от общинските училища и професионалните гимназии в района – 43 ОУ „Христо Смирненски“, 113 СОУ „Сава Филаретов“, ПГХВТ „проф. д-р Г. Павлов“ и ПГАВТ „А.С. Попов“.

Въпреки високият градус на емоциите, срещите преминаха в спортменски дух и спазване правилата на футболната игра.

Победители станаха отборите на момчетата 5-7 клас от 43 ОУ „Христо Смирненски“ и  отборът на юношите 8-10 клас от ПГАВТ „А.С. Попов“.

Всички отбори получиха награди -  грамоти и футболни топки за своето отлично представяне в турнира, чрез което показаха и своята подкрепа на каузата „Чрез спорт - към активен и здравословен начин на живот“. Наградите връчи г-жа Рени Котева – Секретар  на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при район „Илинден“.

Повече снимки можете да разгледате тук