Илинден
| Последно обновяване на

Новото лице на булевард „Сливница“ в район „Илинден“

Публикувана на: 29/09/2015 в 12:08:13 PM


Мащабният ремонт на бул. „Сливница“, който стартира това лято вече е към своя край. Кметът на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов заяви, че е извършена цялостна реконструкция на бул. „Сливница“ – от бул. „Константин Величков“ до бул. „Петър Дертлиев“ – 1900 м. (приблизително 15 200 кв.м.), включваща и локалните платна на булеварда, както и прилежащите им тротоари.

Преустройството обхваща и мостовото съоръжение при ж.п. „Захарна Фабрика“, което е с възстановени конструктивни елементи, изцяло подменена пътна настилка и изградена нова отводнителна система. Обновеният парапет и поставените еластични (предпазни) огради между пешеходци и моторни превозни средства са допълнителен залог за осигуряване на безопасността на гражданите.

Много проблеми, свързани с доставянето на питейна вода за ж.к. „Света Троица“ ще бъдат разрешени и с реконструкцията на старите и изграждането на нови водопроводи в двете локални платна на бул. „Сливница“ – подмяната на старите водопроводни тръби не само ще подобри качеството на водата, но и ще гарантира избягването на евентуални ремонти на вече изградените участъци.

Г-н Божилов  оцени високо и благодари за проявеното търпение на гражданите, засегнати от ремонта, но изтъкна, че временните неудобства и дискомфорт наистина си заслужават, като се има предвид отличния резултат.

В заключение, Кметът пожела безаварийно каране по обновените участъци.

Повече снимки можете да разгледате тук.