Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Полумаратон за толерантност Tole-Run 2015

Публикувана на: 09/09/2015 в 05:12:18 AM


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат старта на полумаратона за толерантност Tole-Run 2015. Инициативата ще се проведе на 13 септември 2015 г. (неделя) от 10:00 часа в Южния парк в София.

Tole-Run е събитие, което призовава към повече толерантност и е част от инициативата за активен начин на живот в програмата на София за Европейска столица на спорта 2018. С него се продължават активностите за отбелязване на 25 години дипломатически отношения между България и Израел, организирани от Посолството на Израел в България.

Тази година бягането за толерантност се организира от спортен клуб „Бегач“ с партньорството на Министерството на младежта и спорта, Столична община, Български червен кръст, Българската федерация по лека атлетика, Посолството на Израел.

В бягането, освен професионалисти и любители бегачи над 16 години, ще се включат и посланиците на Tole-Run: Шаул Камиса Раз – посланик на Израел в България, Тамир Шабат – изпълнителен директор на Куадрант Бевъриджис, Христо Григоров – председател на Българския червен кръст, Асен Христов – вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика и  председател на Надзорния съвет на Еврoхолд България АД и Станислав Георгиев – съосновател на спортен клуб „Бегач“.

Само за един ден на сайта на полумаратона www.tole-run.com са се записали над 200 участници. „Сайтът ще затвори регистрациите при изчерпване на състезателните номера. Така че побързайте!“, напомнят организаторите от спортен клуб Бегач. За всеки участник са осигурени спортни напитки, ядки и енергийни блокчета от натурални напитки.

Градското бягане на 2 км Fun Run е безплатно и отворено за всички.

Tole-Run 2015 подкрепя каузата на БЧК „Топъл обяд“. Целта е да се съберат 15 000 лв. дарения за осигуряване на безплатна храна за цялата учебна година за 80 деца от област Видин.

След награждаването на състезателите, Tole-Run подарява на столичани безплатен концерт с участието на Михаела Филева, Прея, VenZy и невероятните танцьори от „Electric Force Crew”.

Повече информация можете да получите на страницата на събитието www.tole-run.com .