Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„Шампион на Европейския Съюз” при момичета до 8 г. – новата титла на малката шахматистка Петя Караиванова

Публикувана на: 31/08/2015 в 01:33:04 PM


Няма да се уморим да ви информираме за новите и нови успехи на малкото чудо от район „Илинден“ в областта на шахматната игра Петя Караиванова. Тази удивителна принцеса на черно-белите фигури за пореден път предизвика всеобщото одобрение и възхита, окичвайки се с нова титла – „Шампион на Европейския съюз“.

От 18 до 27 Август 2015г., в гр. Kouty nad Desnou, Чехия се проведе 13-тото Европейското индивидуално първенство по шахмат за юноши и девойки от страните–членки на Европейския съюз. Участващите в шампионата 99 деца от 14 държави-членки на Европейския съюз са разделени в 4 турнира съобразно възрастта: от 8 до 14 г., като момчета и момичета играят заедно, но крайното класиране е поотделно.

В категорията до 8 г. България е представена от Петя Караиванова – шампион на страната за 2015 г. в тази възрастова група. Петя е дългогодишен състезател от кръжока по шахмат при НЧ „Гоце Делчев-1927” в район „Илинден“ и под вещото ръководство на Боряна Строкова – квалифициран  треньор и съдия на ФИДЕ, която е и майка на шампионката, до момента тя е натрупала завидно богата колекция от купи и медали, спечелени в национални и международни състезания.

Отличното представяне на Петя й отреди почетното първо място сред момичетата до 8 г., златен медал, купа и титлата „Шампион на Европейския съюз“, а за играта си с румънеца Razvan-Marius Unguroiu тя получи и специалната награда за най-добра партия сред 8 годишните.

Поздравяваме малката ни състезателка с новото голямо постижение и й пожелаваме успех в следващия шампионат, в който е избрана да представлява България - Световно индивидуално първенство по шахмат в Халкидики, Гърция от 24 октомври до 5 ноември 2015 г.

Отново призоваваме любителите на шахматната игра, които имат възможност да подадат ръка и подкрепят финансово участието на Петя на Световното първенство и допринесат по този начин за успешното й представяне.

За повече информация бихте могли да се свържете с г-жа Боряна Строкова на тел.:0884 328 628.

Повече снимки можете да разгледате тук.