Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„По стъпките на Алеко" с Район „Илинден"

Публикувана на: 29/08/2015 в 12:07:04 PM


За втора поредна година по инициатива на кмета на Район „Илинден" Иван Божилов районната администрация организира поход до Черни връх под мотото „По стъпките на Алеко" - тази година по случай 120 години от първото официално организирано изкачване на Черни връх от Алеко Константинов, с което на 27 август 1895 г. се поставят основите на Българското туристическо движение. Походът се организира и в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта 2018".

Тазгодишната спортна инициатива на Район „Илинден“ се реализира в партньорство с ГС „Спорт за теб и мен" и с материалната подкрепа на „Софпринт“ ЕООД и „ДК Горна баня" ООД, които осигуриха шапки и вода за участниците, за което районната администрация им изказва специална благодарност.

„Най-важното за нас е да създаваме условия и да мотивираме малки и големи за все повече спорт и движение на открито, да възпитаваме любов към природата и, дори и да не стигнем до върха, това спортно начинание и съприкосновението с природата ще допринесат за подобряване на жизнения тонус, за закаляване и физическо укрепване, което за нас като организатори е удовлетворяващо.“ – каза Галя Минчева – зам.-кмет на Район „Илинден“, която предвождаше групата.

Същинската заслуга обаче, за да стане реализацията на похода възможна - изборът на маршрута и най-важното – грижата за участниците в похода – да озаптяват преизпълнените с енергия по стръмните склонове, да ентусиазират изнемогващите, да помагат на изоставащите се дължи изцяло на прекрасните водачи от ГС „Спорт за теб и мен“ – Росен Цветанов и Красимира Стойчева, които със своя висок спортен дух и изключителен професионализъм превърнаха похода в едно незабравимо спортно-планинско изживяване.

Остава само да поздравим всички ентусиазирани участници в похода - на възраст от 9 до 60 години - за несломимия им спортсменски дух и да им пожелаем все повече приключения, спортни постижения и срещи с природата!

 

Повече снимки може да разгледате тук

Допълнителна информация за събитието можете да намерите ТУК