Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Ремонтът на бул. „Сливница“ продължава според графика

Публикувана на: 17/08/2015 в 04:35:20 PM


По изявление на кмета на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов рехабилитацията на бул. „Сливница“, която беше стартирана това лято, продължава според предварителния график.

Ремонтът на булевард „Сливница“, в частта си от бул. „Константин Величков“ до бул. „Петър Дертлиев“, включва и моста при гара „Захарна фабрика“, където бе рехабилитирано и цялото подмостово пространство, след като всички, находящи се там обекти бяха предварително временно преместени.

„Жителите на района и всички останали - преминаващи по този ключов булевард скоро ще се радват на изцяло подменената пътна настилка на булеварда и двете локални платна, включително и прилежащите към инфраструктурата тротоари“ – каза г-н Божилов и благодари за търпението и толерантността на всички, засегнати от неудобствата и дискомфорта на мащабния ремонт.

Освен пътната настилка и тротоарите, по двете локални платна на бул. „Сливница“ бяха реконструирани старите и изцяло изградени нови водопроводи, с което Кметът разчита да бъдат трайно разрешени много проблеми, свързани с доставянето на питейна вода в ж.к. „Света Троица“.