Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Нов успех за малката ни шампионка Петя Караиванова

Публикувана на: 29/07/2015 в 12:18:55 AM


Малката шампионка и голяма гордост на район „Илинден“ Петя Караиванова от кръжока по шахмат към НЧ „Гоце Делчев” прибави поредния сериозен успех към и без това богатата си вече спортна биография.

От 5-ти до 14 юли 2015 г. в грандхотел „Варна” на к.к. „Гранд хотел Варна - курорт и СПА“, Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна, под патронажа на министъра на Младежта и спорта г-н Красен Кралев, се проведе 19-тият международен шахматен фестивал на училищните шампиони „Надеждите на света”. Във фестивала се състезаваха 91 шахматисти до 16 години от 5 държави: Азербайджан, Русия, Украйна, Беларус и България. Републиканската шампионка на България до 8 г. Петя Караиванова завоюва на международния фестивал второ място във възрастовата група до 10 г. – едно постижения, предизвикващо възхита заради участието й в по-горна възрастова група. Петя беше на крачка от шампионската титла, тъй като завърши с равен брой точки с момичето, класирано на първо място, а и личната среща между тях завърши наравно, но компютърът им отсъдиди този ред по допълнителни показатели.  Петя отнесе сребърния медал, но  показа, че спокойно може да се състезава и е равностойна на 10-годишните шампиони от различни държави и допълни богатата си колекция с още една купа и грамота.

Участието на Петя в Международния фестивал „Надеждите на света” се осъществи благодарение на спонсорството на Фондация „Доц. Борислав Великов-Монтана". Продължа набирането на средства за предстоящите й участия на европейските и световното първенства по шахмат, за които е избрана да представлява България. Любителите на чернобелия спорт могат да предложат своята помощ като се свържат с г-жа Боряна Строкова - нейният треньор, която е готова да изготви финансова справка с конкретни цифри за всяко състезание.

Банка ДСК в лева:
IBAN: BG62STSA93000021996634
Петя Караиванова

За останалите успехи на Петя Караиванова можете да прочете, последвайки следния линк:

http://www.ilinden.bg/news/1007/99/petya-karaivanova---malkata-shampionka-po-shah-na-rajon-ilinden.html