Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„Плуване за здраве“ – проект, реализиран съвместно от 45-то ОУ „К.Величков“ и ЦДГ №53 „Св.Троица“

Публикувана на: 24/07/2015 в 03:56:43 PM


В края на месец юни 2015 г. беше финализиран едномесечния проект „Плуване за здраве“ на 45 ОУ „Константин Величков“ в партньорство с ЦДГ №53 „Света Троица", район Илинден, реализиран по Програма за изпълнение на Общинска Стратегия за развитие на ФВС/2012-2020 г. и „Националната стратегия за младежта – 2014-2020“.

Този предпочитан за летните месеци спорт, който в най-голяма степен развива хармонично скелета и мускулния апарат, придава отлична осанка и съдейства за по-изразения и правилен растеж на децата изисква подходяща материална база и треньорски капацитет, с каквито детската градина не разполага, но традиционно развитите контакти между предучилищните детски заведения и училището позволяват реализацията на проекта в удобното и за двете институции ваканционно време.

„Плуване за здраве“ е един проект истински насочен към  насърчаване на здравословния начин на живот на подрастващите, който същевременно е и прекрасна възможност за голям брой деца да опознаят училищната среда по най-атрактивния и занимателен начин, а за родителите да се запознаят с възможностите, които училището предлага за спорт и двигателна активност за бъдещите ученици.

Търсените от реализирането на проекта резултати са удовлетворяващи за всички участници и съпричастни–поставени са основите на интереса към училищния спорт, като възможност за здравословен и активен живот на учениците и превенция срещу агресията и зависимостите сред подрастващите, усвоените умения остават за цял живот, а и не на последно място откриват се таланти и се насочват към системни тренировки за постигане на високо спортно майсторство.

Повече снимки можете да разгледате тук