Илинден
| Последно обновяване на

Информационна среща за проект "Достъпна информация", проведена на 31.07.2013 г.


На 31.07.2013 г., от 18:00 часа в конферентната зала на ПГТЕ „Хенри Форд”, находяща се на адрес: гр. София, ул. „Хайдут Сидер” № 8 екипът по проект „Достъпна информация”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община по Програма Европа за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г., проведе информационна среща с обществеността, управителите на етажни собствености от район „Илинден”, регистрирани по ЗУЕС и представители на Съюза на слепите в България.

Целта на информационната среща бе да представим проекта и да запознаем присъстващите с дейностите, графика на изпълнението, източника на финансирането му. Подробно беше обяснено с какво този проект ще допринесе за кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г. и в частност за район „Илинден”. Екипът изложи своя стремеж чрез новите технологии и средства за масова комуникация да направи културните характеристики на района достъпни за по-голям брой потребители. Представено бе желанието чрез проекта незрящите жители на територията на района да бъдат достъпно информирани за приоритетите на София като кандидат за Европейска столица на културата – 2019 г., за културните и архитектурни ценности на район „Илинден”.

Специален гост на събитието бе проф. Божидар Димитров, който запозна присъстващите с историята на район „Илинден”, на културно – архитектурните паметници и произходът на първите заселници на територията му.Всички снимки от събитието можете да разгледате ТУК