Започва трета обработка на зелени площи, градини и междублокови пространства срешу комари

Публикувана на: 25/08/2014 в 11:29:15 AM


От днес - 25 август 2014 г. - започва поредната - трета обработка на зелени площи, градини и междублокови пространства с препарати срещу комари. Дейностите се осъществяват вечер, след 21:00 часа при подходящи метеорологични условия - сухо време и прогноза без валежи за следващите 24 часа.

За днес по график ще се пръска срещу комари в градската градина, градина „Чайка", градина „Свети Седмочисленици", „Княжевска градина” и „Борисовата градина".

На 26 август фирмите ще работят на територията на парк „Дружба", ж.к. „Дружба 1”, парк „Братка могила" в кв. „Орландовци”, парк „Заимов", парк „Мир и Дружба" в „Студентски град”, парк „100 години София" в „Младост” и други.

По отношение на Район „Илинден", на 27 август се планира да се извърши третиране срещу комари в парк „Света Троица", а на 28 август - в Западен парк и по бул. „Сливница" (от Сточна гара до ул. „Кукуш").

Около 18 хиляди декара зелени площи в паркове, градини, транспортни трасета и междублокови пространства ще бъдат обработени с препарати. Три фирми са ангажирани с извършването на дейността, възложена от Столична община. Контролът се извършва от столичната РЗEИ, дирекция „Зелена система” на Столичната община и районните администрации. Третирането ще продължи до началото на септември.

С подробен график за обработката срещу комари през август и септември можете да се запознаете тук