Първоюнска хроника от Пожарната

Публикувана на: 02/06/2022 в 03:08:47 PM


Районна администрация „Илинден“ благодари на ръководството и колективите на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР и Дирекция „Оперативни дейности“ при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР за тяхното сътрудничество и уникалната им първоюнска инициатива, благодарение на която десетки деца от района и извън него преминаха през един, изпълнен с истински приключения и незабравим Първи юни.

С изключителен интерес децата станаха участници в една паралелна реалност на полигона на Пожарната и с разширени от любопитство зеници следваха пожарникарите в техните демонстративни спасителни акции.

Всички палавници получиха шанса да се качат и разгледат пожарните отвътре и с помощта на истински пожарникари да се запознаят с пожарното оборудване и екстремните действия на смелите пожарникари при овладяване на ситуация на пожар.

За някои смелчаци беше истинско предизвикателство да пръскат вода с големия и тежък пожарен маркуч, вживявайки се в ролята на пожарникари, докато вниманието на най-малките беше ангажирано в играта „Спаси Мечо“.

Сред многото деца, избрали ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО В ПОЖАРНАТА за Първи юни бяха и възпитаници от II клас на 43. ОУ „Христо Смирненски“ и малчугани от ДГ № 153 „Света Троица“.

Пожарното първоюнско предизвикателство приключи с поздравителен концерт на Представителния оркестър на Академията на МВР, с диригент полковник Александър Иванов, посветен на 50-годишнината от основаването на Академията и поднесен като подарък към широката публика точно на Първи юни с цел - обогатяване на културния календар на район „Илинден“ със събитие с висока художествена стойност със свободен достъп на открито за всички публики и разширяване на музикалните представи на подрастващите.

Повече снимки можете да видите ТУК!