Детски празник събра в парк „Света Троица“ деца със специфични потребности и много други да пеят и танцуват заедно

Публикувана на: 03/05/2022 в 08:57:52 AM


Слънчевата събота на 30. април т. г. посрещна децата в парк „Света Троица“ със следвеликденски празник под наслов „Да танцуваме ЗАЕДНО“.

Събитието бе организирано изцяло на доброволни начала от Анна Йончева, автор на проекта „Различните деца на България“ и инициативата „Да играем ЗАЕДНО“ и Ваня Тодорова – председател на Фондация „Можем Заедно“, в партньорство с Фондация „Крила за надежда“ и Районна администрация „Илинден“.

За всички наложената социална изолация заради пандемията беше много тежка, но особено тежко тя се отрази на децата със специфични потребности. За тях социализацията има основна роля, дори за най-малкия напредък в развитието им. На тях беше посветен музикално-развлекателния празник в парк „Света Троица“, но основната му идея беше да събере на едно място деца от различни възрасти, които да играят, пеят и танцуват заедно, защото всички деца имат една основна потребност и тя е да се радват, играят и бъдат щастливи.

От друга страна, празничното събитие допринесе за  повишаване на нивото на информираност на обществото относно децата със специфични потребности и възпитание в дух на приемане и толерантност.