Столична община стартира Пролетно почистване на София - 2019 година

Публикувана на: 15/03/2019 в 12:31:08 PM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На прага сме на традиционната Кампания по пролетното почистване на София, която ще се проведе от 20 март до 15 април 2019 г.

Организираната за поредна година от Столична община, Кампанията предвижда почистване на домове и прилежащите територии към жилищните сгради – блокове или еднофамилни къщи; почистване на междублокови пространства, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове и градинки, детски и спортни площадки; почистване и озеленяване на училищни дворове и детски заведения, на територии около паметници; затревяване на свободни общински площи; засаждане на растителност и дървета.

В тази връзка, от името на кмета на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов най-горещо ви приканваме да се присъедините към Кампанията, защото, само когато всички се включим в тази доброволческа инициатива ще можем, от една страна – да спомогнем за повишаване на показателя „чистота“ на нашата столица, а от друга - да покажем гражданската отговорност и да приобщим децата и подрастващото поколение към проблемите на града, като с личен пример им покажем как да се грижат за чистотата и защо трябва да пазят обществените зони. Само тогава ще можем да разчитаме в бъдеще време на една по-чиста, по-приветлива и по-естетизирана градска среда.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ:

Информация, къде да изхвърляме всичко онова, което не трябва да изхвърляме в контейнерите за битови отпадъци и тези за разделно събиране на отпадъци можете да намерите на споделения линк: https://www.sofia.bg/separate-collection

За подпомагане на гражданите, които ще се включат в тазгодишната кампания по пролетното почистване на територията на район „Илинден“, Столичен инспекторат и Районна администрация „Илинден“ ще раздават чували, ръкавици и посадъчен материал на адрес: ул. „Билянини извори“ № 10, II етаж, стая № 214 и стая № 225-226.

Опазването на околната среда и стремежът към непрекъснато подобряване на качеството на отделните компоненти от нея е сред стратегическите цели на Столична община, а ние - като граждани са столицата можем да подпомогнем реализацията на тези цели, като се включим в предстоящата кампания по пролетното почистване на София!