Кметът на район „Илинден“ направи оглед на детската площадка пред бл.7 в ж.к. „Гевгелийски“ по сигнал на майки

Публикувана на: 05/03/2019 в 04:20:29 PM


Кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов организира оглед на детската площадка пред бл. 7 в ж.к. „Гевгелийски“ по сигнал на група майки, на който присъстваха още директор на дирекция „Зелена система“ при Столична община ландшафтен архитект Димитър Данчев и ландшафтен архитект Борис Кишкилов.

Детската площадка, предмет на обсъждане е разположена на площ от 750 кв.м. и е с много стара, неравна и отчасти липсваща асфалтова настилка. Освен това, според думите на възмутените майки – площадката се използва за разхождане на домашни кучета от недобросъвестни стопани, въпреки забраната за това, регламентирана от Закона за ветеринарномедицинската дейност и непосредствената близост на градинката „Бял бор“, където това е позволено.

В хода на огледа на детската площадка ландшафтен архитект Данчев пое ангажимент да съдейства за преасфалтирането на площадката, а г-н Божилов, с оглед на финансовите възможности - за частичното й ограждане и смяна на някои от съоръженията за игра с нови, предназначени за по-големи деца.

Новата детската площадка, която се намира на същото място пред бл. 7 в ж.к. „Гевгелийски“, е изградена през 2017 г. заедно с още 6 други площадки за игра, разположени на различни места в район „Илинден“. На нея играят десетки малчугани на възраст от 0 до 12 години, но площадката е в отлично състояние, защото е оградена и се радва на добро отношение и грижа от страна на родители и жители на квартала.

Повече снимки можете да разгледате тук!

За детските площадки, обновени в район „Илинден" през 2018 г. можете да прочетете ТУК!

За детските площадки, обновени в район „Илинден" през 2017 г. можете да прочетете ТУК!

За детските площадки, обновени в район „Илинден" през 2016 г. можете да прочетете ТУК!