Парк „Бял бор“ – обновен и облагороден

Публикувана на: 08/01/2016 в 03:28:53 PM


Жителите на кв. „Гевгелийски“ вече имат осигурен  повече комфорт за разходки и прекарване на свободното си време на открито - в парк „Бял бор“.

Съгласно предварителните планове на кмета на район „Илинден“ – г-н Иван Божилов паркът беше почистен и обновен, като средствата за това бяха осигурени по  проект „Почистване и възстановяване на част от парк „Бял бор“, на тема „Обичам природата- и аз участвам“ на Национална кампания „За чиста околна среда - 2015г.“ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите.

Съобразно желанията и нуждите на жителите на района в парка беше извършена санитарна сеч и обновена настилката по алеите; бяха монтирани нови пейки и кашпи за цветя; кошове за отпадъци и екоосветление, разчитащо на слънцето като енергиен източник. За радост на децата и с грижа към птиците по дърветата бяха монтирани къщички за птици с хранилки.

Така, парк „Бял бор“ придоби един облагороден, по-приветлив и екологично съобразен вид - в хармония с европейските тенденции в грижата за градската среда и осигуряването на повече условия за природосъобразен начин на живот.

Повече снимки може да разгледате тук