Илинден
| Последно обновяване на

Форум с обществеността


На 14.10.2013 г. от 17:00 часа в конферентната зала на ПГТЕ „Хенри Форд”, находяща се на адрес: гр. София, ул. „Хайдут Сидер” № 8 екипът по проект „Достъпна информация”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община по Програма Европа 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г., проведе заключителен форум с обществеността, представители на етажни собствености от район „Илинден”, регистрирани по ЗУЕС и представители на Съюза на слепите в България.

Целта на информационната среща бе запознаването на присъстващите с изпълнението на дейностите, представяне и  визуализация на резултатите от проект „Достъпна информация”. Екипът изложи своя стремеж да продължи да работи в насоката чрез новите технологии и средства за масова комуникация да направи културните и архитектурни характеристики  на района достъпни за по-голям брой потребители и да информира за приоритетите на София като кандидат за Европейска столица на културата – 2019 г.

Също така екипът предостави 3 броя табла и 50 броя брошури с брайлов текст на Съюза на слепите в България, благодарение на които и незрящите ще имат възможност да се запознаят с културно – историческите ценности на район „Илинден”.

Специален гост на събитието бе проф. Божидар Димитров, който запозна присъстващите с историята на район „Илинден”, на културно – архитектурните паметници и произходът на първите заселници на територията му.
Снимки от форума, можете да разгледате ТУК